Przemysł Spożywczy

I. Analizy fizykochemiczne:

  • Białko
  • Tłuszcz
  • Sucha masa
  • Popiół ogólny
  • Popiół nierozpuszczalny w HCl
  • Sól
  • Cukry
  • Węglowodany
  • pH
  • Gęstość
  • Lepkość
  • Skrobia
  • Błonnik
  • Kwasy tłuszczowe
  • Liczba jodowa
  • Liczba zmydlania
  • Liczba nadtlenkowa
  • Liczba kwasowa

II. Zanieczyszczenia żywności:

  • Metale ciężkie
  • Azotany, azotyny
  • Mykotoksyny
  • Alergeny
  • Pozostałości pestycydów
  • Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
  • Dioksyny i dioksynopochodne PCB
  • Antybiotyki
  • Sterydy anaboliczne
  • Leki weterynaryjne

III. Dodatki do żywności:

  • Konserwanty na przykład kwas sorbowy, kwas benzoesowy, benzoesan sodu
  • Barwniki
  • Substancje słodzące

IV. Oznaczanie witamin:

  • Rozpuszczalnych w wodzie: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, B12, C
  • Rozpuszczalnych w tłuszczach: A, E, D2, D3, K1, K2

V. Owoce, warzywa i ich przetwory, ekstrakty roślinne:

  • Zawartość polifenoli
  • Zawartosc flawanoli
  • Zawartość proantocyjanidyn
  • Zawartość katechin
  • Profil antocyjanów
  • Mykotoksyna - patulina w przetworach z jabłek
  • Pestycydy
  • Inne

VI. Oznaczanie substancji czynnych w suplementach diety

VII. Tożsamość, analiza jakościowa i ilościowa

VIII. Opracowanie nowych metod analitycznych

IX. Kompleksowa oferta na sporządzenie wartości odżywczej w 100 g produktu (zgodnie z rozporządzeniem UE 1169/2011, według obowiązującej ustawy od dnia 13.12.2016 )

OFERTA OBEJMUJE ANALIZY OBOWIĄZKOWE:

  1. Wartość energetyczna [kJ/kcal]
  2. Tłuszcz [g]
  3. Kwasy tłuszczowe nasycone [g]
  4. Węglowodany [g]
  5. Cukry [g]
  6. Białko [g]
  7. Sól [g]

ANALIZY DODATKOWE (UZUPEŁNIAJĄCE):

  1. Kwasy tłuszczowe jednonienasycone
  2. Kwasy tłuszczowe wielonienasycone
  3. Alkohole wielowodorotlenowe
  4. Skrobia
  5. Błonnik
  6. Witaminy
  7. Składniki minearalne
Skontaktuj się z nami